Betuwse open trouwavonden

Het laatste nieuws van Kasteel Ophemert

10 datums · 5 februari - 28 december 2018

Betuwse Open Trouw avonden op kasteel Ophemert

1 x Per de maand op maandagavond opent kasteel Ophemert haar deuren voor de Betuwse Open Inloopavonden voor a.s. bruidsparen.                  Hebben jullie inspiratie nodig om jullie trouwdag tot een van de mooiste uit jullie leven te maken? Kom naar onze open inloopavonden op Kasteel Ophemert maandag 5 februari van 19.30 – 22.00 uur.

De Betuwe is bij uitstek een prachtige omgeving voor stellen om hun liefde te laten bezegelen. De Betuwe biedt met haar fruitboomgaarden, bossen, wateren, kastelen en wijngaarden voor ieder wat wils.

Ook op het gebied van trouwondernemers is er veel aanbod. De aanloop naar de grote dag is een leuke en spannende tijd, maar er moet ook aan veel zaken worden gedacht en er komt heel wat bij kijken. Om het voor aanstaande bruidsparen makkelijk en overzichtelijk te maken, zijn dit jaar diverse ervaren trouwondernemers bijeengekomen om in deze behoefte te voorzien en starten wij op maandagavond 5 februari 2018 van 19.30 - 22.00 uur met de 1ste open inloop avond.

Of het nu gaat om een ambtenaar, ceremoniemeester, fotograaf, videograaf, weddingplanner, visagist, haarstylist, trouwauto, juweliermuziek tijdens de ceremonie of feest of bloemist, Kasteel Ophemert biedt bijna alles om jullie huwelijksdag compleet en tot een groot of klein en intiem feest te maken.

Als je graag ondersteund wilt worden door een team van ondernemers, dat regelmatig met elkaar samenwerkt, kun je terecht op Kasteel Ophemert.

Graag stellen de deelnemende ondernemers zich aan jullie voor tijdens de eerste inloopavond op maandag 5 februari a.s. tussen 19.30 en 22.00 uur op Kasteel Ophemert, Dreef 2 te Ophemert.

Wees welkom!

                                                                                                     

26 November 2017 Betuwse open trouwdag op kasteel Ophemert i.s.m. Gemeente Neerijnen

Schrijf je in voor de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert en ontvang bij reservering voor jullie huwelijk op kasteel Ophemert een heerlijk Rituals Pakket. Tijdens de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert op zondag 26 november 2017 kunen jullie tussen 11.00 en 17.00 uur vrijblijvend en zonder afspraak bij ons een kijkje nemen; op zoek naar dat ene, speciale gevoel: hier willen wij trouwen! De trouw- en feestlocatie kasteel Ophemert vormt het onvergetelijke decor van de grote dag. In samenwerking met de Gemeente Neerijnen zullen er o.a. diverse Trouwambtenaren van de Gemeente Neerijnen aanwezig zijn, waar jullie dan al mee kunnen kennismaken. Ook zullen er o.a. een weddingplannerfotograaf en onze cateraar zijn, die zal u verwennen met de diverse heerlijke hapjes en drankjes.

Reacties van bruidsparen over de route:
“Het leek ons een uitgelezen kans om op een vrijblijvende manier meerdere locaties op één dag te zien. We dachten ons alleen te oriënteren, maar we vonden meteen al een passende locatie!” 
“Wij vinden het prettig om de trouwlocatie eerst te bekijken om de sfeer te proeven. Het is een unieke kans om de locaties te zien zoals ze zijn tijdens een bruiloft. Dat geeft toch dat extraatje qua sfeer.” 

Stralende bruid samen met haar vader op weg naar de ceremonie.

                                                                                                                                                                             

Struin (4 mei) en fiets (5 mei) mee voor Vrijheid en Bewustwording in dankbaarheid en liefde voor de liefdevolle, inspirerende, enorme daadkracht en voortdurende inspiratiebron voor velen van Joyce Bloem.

Start op 4 mei om 15.00 uur op Kasteel Ophemert met koffie/thee             http://www.beeldvanoranjelinten.nl/struintocht-vrijheid-op-4-mei/

Start op 5 mei op diverse tijden en plaatsen.    Zie http://www.beeldvanoranjelinten.nl/                           Aanmelding is niet nodig.

Kom op 4 mei en 5 mei en @Beleef de Waal, TOUR de WAAL 2017: Fietsen in Vrijheid en @Beeld van Oranje Linten op 5 mei door Joyce Bloem. 

Kijk voor gedetailleerd programma in de diverse plaatsen op: http://www.beeldvanoranjelinten.nl/

                                                                                                       

30 april 2017 Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert 

Schrijf je in voor de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert en ontvang bij reservering voor jullie huwelijk op kasteel Ophemert een heerlijk Rituals Pakket                                                   Tijdens de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert op zondag 30 april 2017 kun je tussen 11.00 en 17.00 uur vrijblijvend en zonder afspraak bij ons een kijkje nemen; op zoek naar dat ene, speciale gevoel: hier willen wij trouwen! De trouw- en feestlocatie vormt het onvergetelijke decor van de grote dag. Tevens is er een prachtige @Secret garden gaywedding fotoshoot te zien in het kasteel of bij mooi weer in de unieke kasteeltuin.

Reacties van bruidsparen over de route:
“Het leek ons een uitgelezen kans om op een vrijblijvende manier meerdere locaties op één dag te zien. We dachten ons alleen te oriënteren, maar we vonden meteen al een passende locatie!” 
“Wij vinden het prettig om de trouwlocatie eerst te bekijken om de sfeer te proeven. Het is een unieke kans om de locaties te zien zoals ze zijn tijdens een bruiloft. Dat geeft toch dat extraatje qua sfeer.” 
“Wij doen mee om de locatie aangekleed te zien en vanwege de efficiëntie, dat je meerdere locaties op één dag kan bezoeken.”

Officiele-trouwlocatie 


Kom elke dinsdagavond vrijblijvend naar onze open inloopavonden op
kasteel Ophemert van 20.00 - 21.00 uur

Ben je pas gevraagd of zijn jullie aan het oriënteren omtrent een locatie voor jullie trouwdag.
Kom dan naar onze open inloopavonden.
Elke dinsdagavond van 20.00 - 21.00 uur.
Een complete rondleiding door kasteel Ophemert.
De koffie staat klaar........

Kom trouwen op het leukste kasteel van de Provincie Gelderland
Bel gerust voor actuele informatie 0344 65 19 24 -  kasteelophemert@gmail.com


GRATIS LOVESHOOT OP KASTEEL OPHEMERT OP 
ZATERDAG 26 SEPTEMBER 2015 VAN 10.00 -12.00 UUR

Door onze samenwerkingen met top fotografen kunnen we bruidsparen op topTrouwlocatie www.kasteelophemert.nl een gratis Loveshoot aanbieden.

Het kost helemaal niets én je krijgt een digitale foto voor kado! Wat je hiervoor moet doen is simpel. Als je bij een deelnemende trouwlocatie geboekt hebt, krijg je van hen de uitnodiging voor de eerstvolgende mini-Loveshootdag, maak de reservering en je bent erbij.

Als je nog op zoek bent naar de bruidsfotograaf voor jullie trouwdag kan je na de Loveshoot al onze mogelijkheden bekijken. We doen dit met alle geïnteresseerde bruidsparen bij de trouwlocatie. Er liggen dan mooie voorbeelden ter inzage en het is geheel vrijblijvend.

DOOR DE ONDERSTAANDE CONDITIES KUNNEN WE DEZE LOVESHOOTS KOSTELOOS HOUDEN

 • Als bruidspaar trouw je bij een aangesloten partner
 • ​Bij regen wordt de datum van de gratis Loveshootverschoven
 • Elke stel krijgt 1 digitale foto gratis zonder watermerk, deze mag je zelf uitzoeken
 • De foto’s kunnen worden gebruikt ter promotie van het blog en op Social Media op Facebook)
 • De Loveshoot duurt ongeveer 10 tot 15 minuten, jullie krijgen een online gallery van 10 tot ongeveer 20 foto’s`
 • Nabestellen kan altijd tegen normale tarieven, ook de digitale foto’s.

Open Top Trouwlocatie route kasteel Ophemert

 • Inloopavonden

Ben je pas gevraagd of zijn jullie aan het oriënteren omtrent een locatie voor jullie trouwdag.
Kom dan naar onze open inloopavonden.
Elke dinsdagavond van 20.00 - 21.00 uur.
Een complete rondleiding door kasteel Ophemert.
De koffie staat klaar........


 • Ri4daagse

Van donderdag 13 augustus t/m zondag 16 augustus 2015
Schrijf snel in, want er zijn beperkt plaatsen voor deze unieke Struinevaring langs de Waal.
Overnachten in kasteel Ophemert na een prachtige wandeling en weer helemaal uitgerust 
de volgende dagen aan de volgende prachtige route beginnen.

http://www.ri4daagse.nl/contact/aanmelden-2015/


 

 • Interview in sKBL Nieuwsbrief 
 • www.skbl.nl/

Aan het woord is Alexandra van Dedem

Arthur en Alexandra van Dedem

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het woord is Alexandra van Dedem op kasteel Ophemert, waar zij met echtgenoot Arthur van Dedem en hun twee dochters Victorine en Frédérique woont en werkt. Onder begeleiding van een kikkerkoor, nieuwsgierige sierduiven en veel rozengeur vertelt zij haar verhaal.

Kasteel Ophemert is vermoedelijk van oorsprong 13de-eeuws, maar hierover is geen documentatie. Het kasteel werd in 1403 door de Hertogen van Gelre in leen gegeven aan het geslacht De Cock. Van 1552 tot 1844 was de heerlijkheid in bezit van het geslacht Van Haeften. Toen kwam het in bezit van Baron Mackay, nazaat van één der oudste Schotse clans, in het gaelic Mac Aoidh geheten. Wij hebben het kasteel nu in erfpacht.

Ophemert 2Het was de wens van Arthur om een buitenplaats te bewonen en te exploiteren. Ik ben daarin meegegaan. Zes jaar geleden deed zich deze kans op Ophemert voor. We hebben ons tien jaar de tijd gegeven om te zien hoe het loopt en zijn ‘from scratch’ begonnen.

 

De eerste jaren hebben we ons gericht op de restauratie en renovatie. Er moest veel worden opgeknapt en we wilden het naar onze wensen laten restaureren. Ik ben, als kunsthistoricus, geneigd om alles steeds mooier te willen maken en dan is het nooit goed genoeg. Toen ik b.v. de rozen op het voorplein drie keer had vervangen, omdat de kleur nog niet helemaal perfect was, heeft Arthur me gelukkig een halt toegeroepen. Nu zijn ze prachtig.

Eerst boden we alleen vergaderruimte te huur aan. Daar de vraag naar overnachtingsmogelijkheden daarbij erg groot was, is de Bed & Breakfast erbij gekomen. We zijn dan ook blij met de Silver Award van Zoover, waar we voor de derde keer een 9,4 scoren.

Inmiddels behoort trouwen op Ophemert ook tot de mogelijkheden. We hebben een allround2015-06-12 16.03.32 formule gevonden, waarbij het verdienmodel van groot belang is. We werken enorm hard aan een gezonde exploitatie en streven naar 100% bezetting. Dit is nodig om de kosten voor onderhoud en restauratie te kunnen dragen. Een van onze doelstellingen is persoonlijke en optimale service te bieden aan onze gasten.
We zijn zeer gedreven om dit cultureel erfgoed in stand te houden.

De beginjaren zijn moeilijk geweest. Temeer daar Arthur tijdelijk werd uitgeschakeld door een ongeluk. Hij is tijdens snoei werkzaamheden uit een boom gevallen. Ik heb toen een knop omgezet en me helemaal moeten richten op commerciële activiteiten in en rond het kasteel. Omdat er niet direct voldoende inkomsten waren, kon er geen hulp worden ingehuurd en deed ik veel alleen. Hoewel het zwaar was, ben ik toch dankbaar, dat het zo gegaan is en had deze leerzame periode niet willen missen.

Door onze passie en tomeloze energie, hulp van vrienden in vergelijkbare situaties, begrip en hulp van de rentmeester van de familie Mackay én de goede samenwerking met onze cateraar zitten we nu in de lift.

Ophemert 3We zijn Vriend van sKBL geworden, omdat we dit initiatief willen ondersteunen en graag met ‘vrienden onder elkaar’ kennis willen delen. Een forum op de website van sKBL zou dat mogelijk maken.

We hebben er alle vertrouwen in, dat onze doelstellingen op deze goddelijke plek gerealiseerd worden en hopen dat vele anderen van Kasteel Ophemert kunnen en willen meegenieten.

2015-06-12 15.36.15

 

 

Sprookjes huwelijk op kasteel Ophemert

Photo and film made by: JR TV Productions and OAT Studio

Agenda 2018:

 1.   5.2.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 2.   5.3.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 3.   9.4.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 4.   7.5.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 5.   4.6.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 6.   2.7.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 7.   3.9.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 8.   8.10.2018       maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 9. 12.11.2018      maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 10. 28.12.2018      maandagavond van 19.30 – 22.00 uur

 

Onze klanten

Andere diensten