Loft for rent      Long Stay

Looking for unique and centrally located home in Loft at part of coachhouse on historic estate?
We're happy to inform you about the many possibilities (0344-651924).
Foto's en beschrijving
DESCRIPTION
- beautiful and attractively furnished apartment
- located on righthandside of coach house on forecourt of ancient castle
- 2 floors:
- groundfloor:large living room with lots of working space
- fireplace
- hall
- modern kitchen with all appliances
- washing machine
- bathroom with shower, toilet
- bedroom with beams in sight, double bed, large study table /office, 2 single beds for guests
- huge private terras viewing castle and historic garden
- private park/garden is accessible to tenants (5 hectares)
- ideal place for home workers
- peace and space

Centrally situated in Netherlands, 5 minutes from A15, 1/2 hour from Utrecht, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Arnhem.
50 minutes from Schiphol Airport, Eindhoven Airport, Amsterdam, 45 minutes from Rotterdam,
60 minutes from The Hague.

Layout:
Ground floor:
Entrance, living room, kitchen, bathroom, hall, stairs to first floor
First floor:
Loft bedroom
Terrace with its own sitting area and shared use of large garden
#Coronasafeenvironment #quiethomeworking #inspiringenvironment
#terrace #historicalgarden #SchipholAirport #centrallocation #shortstay#longstay


Gardenista 2019 groenevenement van 15 t/m 19 mei 2019 mei op kasteel Ophemert

Foto: Frits Hoogers

Gardenista 2019, groenevenement van 15 tot 19 mei bij kasteel Ophemert

do 28 mrt 2019, 22:57 

Van 15 tot en met 19 mei 2019 wordt het Kasteel Ophemert de plek waar je alles kunt vinden omtrent groen en groenbeleving.

Ophemert - Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met educatie, amusement en eerlijk eten uit eigen tuin. Naast showtuinen, groenexperts, lezingen, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag.

Wat is er al bekend?

Karin Bloemen komt zingen. Hoe leuk! Maar ook Sarah Dikker is gestrikt voor Gardenista met een groene selfiewand. Mirko van Ingen en Modeste Herwig geven lezingen, er komt een Tuinkamer met heerlijk eten en drinken. En we hebben Roxanne van Schellen, Marcel van der Haar en Dini Holtrop als demonstrateurs bloemschikken.

Onder de naam Groen moet je doen hebben Carola Leertouwer en Ward Warmoeskerken een kleurrijk educatief programma ontwikkeld. Carola leert kinderen interactief kennis maken met de verschillende aspecten van de natuur. Ward trekt met een stoet bonte figuren over het terrein. En dit is maar één van de kinderactiviteiten. Ze hoeven zich niet te vervelen.

Dit programma kwam tot stand door samenwerking met Rabobank West Betuwe.

Het programma wordt de komende maanden vormgegeven. Het wordt een afwisselend programma met voor ieder wat wils. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

https://www.zakengidstiel.nl/nieuws/algemeen/682025/gardenista-groenevenement-van-15-tot-19-mei-bij-kasteel-ophemert-

Maandag 4 maart van 19.00- 21.00 uur Informatie avond over Gardenista, Groen evenement op Kasteel Ophemert van woensdag 15-19.5.2019

Geachte bewoners van Ophemert,

De tuinvereniging KMTP/Groei & Bloei wil u graag informeren over het groenevenement ‘Gardenista”, dat van woensdag 15 mei tot en met zondag 19 mei 2019 gaat plaatsvinden in de tuin van en op Kasteel Ophemert.

Gardenista 2019 is de eerste editie van een bijzonder jaarlijks terugkerend groenevenement met als ambitie op termijn hét tuinevenement van de groensector in Nederland te worden.

Wij zijn verheugd, dat wij in uw mooie dorp Ophemert Gardenista gaan organiseren. Het initiatief wordt ondersteund en omarmd door de Gemeente West Betuwe en de Provincie Gelderland.

Graag nodigen wij u uit op kasteel Ophemert om informatie te ontvangen over Gardenista van ons enthousiaste team. Ook als u het leuk vindt om mee te helpen met de voorbereidingen in en rondom de tuin van kasteel Ophemert en/of vrijwilligers werkzaamheden te doen tijdens het evenement zelf.

U bent van harte welkom op maandag 4 maart van 19.00 – 21.00 uur op Kasteel Ophemert. 
U kunt zich ook aanmelden voor de avond op: kasteelophemert@gmail.com.

De koffie staat klaar.

Het laatste nieuws van Kasteel Ophemert

Heeft u altijd al een steentje bij willen dragen aan het mooier maken van een kasteeltuin, u bent van harte welkom. 1 x Per maand is er een tuinwerkdag op kasteel Ophemert met een team van vrijwilligers, dat zich inzet voor het mooier maken van de kasteeltuin. Naast activiteiten als snoeien, planten, zaaien, overleg plegen met een enthousiast team is er vooral ook de gezelligheid van met elkaar zijn én weten, dat je bijdraagt aan een groenere wereld. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Interesse? 

De tuindagen op kasteel Ophemert beginnen altijd om 9.30 uur, waar de koffie en daarna een uitgebreide lunch klaar staan en mocht u een rol willen spelen tijdens de meest bijzondere tuinhappening van Nederland: Gardenista, meldt u zich dan ook vooral aan op bovengenoemd emailadres. Wij kijken uit naar en verheugen ons op uw komst.

De volgende tuindagen op kasteel Ophemert zijn:

- zaterdag 15 december 2018

- zaterdag 12 januari 2019

- zaterdag 16 februari 2019

- zaterdag 9 maart 2019

- zaterdag 13 april 2019

- zaterdag 4 mei 2019.

Alle tuindagen beginnen om 9.30 uur op kasteel Ophemert en wij kijken uit naar uw komst.

                                                                                                                                                                        

Gardenista: Prachtig Groen evenement op kasteel Ophemert van Woensdag 15.5- zondag 19.5.2019

Initiatiefnemer: De Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde / Groei & Bloei

 

Kweker

Tijdens Gardenista zijn de kwekers met passie voor het vak er om jou inspiratie en tips te geven. Passen de uitgekozen planten wel in je tuin? Wat voor een grond heb je? Is jouw tuin licht, donker of veel halfschaduw? De kwekers geven advies over de plaatsing van jouw planten en geven advies op basis van je tuin.

Lees verder

Tuinexperts

Gardenista is hèt event voor de avant-garde van de showtuinen. Een juiste mix van concepttuinen en voorbeeldtuinen passeren de revue. Een exclusieve vakjury beoordeeld de tuinen om de kwaliteit voor de bezoeker te waarborgen. Kwaliteit van ontwerp, aanleg en showgehalte zijn hierin even belangrijk.

Lees verder

Bloemstylist

Tal van toparrangeurs hebben zich, samen met aanstormende talenten, uitgeleefd om het kasteel kleur en fleur te geven. Zij vinden het helemaal geweldig om dit aan je te presenteren. Wil je inspiratie opdoen voor thuis over dit thema, zoals; noviteiten, bijzondere technieken, gekke combinaties…. Wees welkom!

Lees verder

HISTORY

Kasteel Ophemert dateert in zijn oudste vorm van 1265. Aangenomen wordt dat de eerste eigenaar van het Huis te Ophemert Rudolf de Cock is geweest. Hij ruilde in 1265 zijn bezittingen rond Rhenoy met graaf Otto II van Gelre tegen diens bezittingen op de noordelijke oever van de Waal. De familie van Haeften heeft het langst (350 jaar) het kasteel bewoond vanaf 1550.

Door vererving is het kasteel aan het eind van de 19de eeuw in handen gekomen van de Schotse adelijke familie Mackay.

Vanaf 2009 heeft de adelijke familie van Dedem het kasteel in erfpacht.

DEELNEMERS UITGELICHT

Hier volgen binnenkort meer deelnemers.

 

Wil je deelnemen, heb je vragen of opmerkingen? Laat het gerust weten! Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gardenista 2019

15 t/m 19 mei 2019

Landgoed Ophemert
Dreef 2, 4061 BL
Ophemert

T. + 31 6 51602861
E. info@gardenista.nl

Initiatiefnemer:

-----------------------------------------------------------------------------------------

10 datums · 12 november - 28 december 2018

26 November 2017 Betuwse open trouwdag op kasteel Ophemert i.s.m. Gemeente Neerijnen

Schrijf je in voor de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert en ontvang bij reservering voor jullie huwelijk op kasteel Ophemert een heerlijk Rituals Pakket. Tijdens de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert op zondag 26 november 2017 kunen jullie tussen 11.00 en 17.00 uur vrijblijvend en zonder afspraak bij ons een kijkje nemen; op zoek naar dat ene, speciale gevoel: hier willen wij trouwen! De trouw- en feestlocatie kasteel Ophemert vormt het onvergetelijke decor van de grote dag. In samenwerking met de Gemeente Neerijnen zullen er o.a. diverse Trouwambtenaren van de Gemeente Neerijnen aanwezig zijn, waar jullie dan al mee kunnen kennismaken. Ook zullen er o.a. een weddingplannerfotograaf en onze cateraar zijn, die zal u verwennen met de diverse heerlijke hapjes en drankjes.

Reacties van bruidsparen over de route:
“Het leek ons een uitgelezen kans om op een vrijblijvende manier meerdere locaties op één dag te zien. We dachten ons alleen te oriënteren, maar we vonden meteen al een passende locatie!” 
“Wij vinden het prettig om de trouwlocatie eerst te bekijken om de sfeer te proeven. Het is een unieke kans om de locaties te zien zoals ze zijn tijdens een bruiloft. Dat geeft toch dat extraatje qua sfeer.” 

Stralende bruid samen met haar vader op weg naar de ceremonie.

                                                                                                                                                                             

Struin (4 mei) en fiets (5 mei) mee voor Vrijheid en Bewustwording in dankbaarheid en liefde voor de liefdevolle, inspirerende, enorme daadkracht en voortdurende inspiratiebron voor velen van Joyce Bloem.

Start op 4 mei om 15.00 uur op Kasteel Ophemert met koffie/thee             http://www.beeldvanoranjelinten.nl/struintocht-vrijheid-op-4-mei/

Start op 5 mei op diverse tijden en plaatsen.    Zie http://www.beeldvanoranjelinten.nl/                           Aanmelding is niet nodig.

Kom op 4 mei en 5 mei en @Beleef de Waal, TOUR de WAAL 2017: Fietsen in Vrijheid en @Beeld van Oranje Linten op 5 mei door Joyce Bloem. 

Kijk voor gedetailleerd programma in de diverse plaatsen op: http://www.beeldvanoranjelinten.nl/

                                                                                                       

30 april 2017 Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert 

Schrijf je in voor de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert en ontvang bij reservering voor jullie huwelijk op kasteel Ophemert een heerlijk Rituals Pakket                                                   Tijdens de Betuwse open trouwdag kasteel Ophemert op zondag 30 april 2017 kun je tussen 11.00 en 17.00 uur vrijblijvend en zonder afspraak bij ons een kijkje nemen; op zoek naar dat ene, speciale gevoel: hier willen wij trouwen! De trouw- en feestlocatie vormt het onvergetelijke decor van de grote dag. Tevens is er een prachtige @Secret garden gaywedding fotoshoot te zien in het kasteel of bij mooi weer in de unieke kasteeltuin.

Reacties van bruidsparen over de route:
“Het leek ons een uitgelezen kans om op een vrijblijvende manier meerdere locaties op één dag te zien. We dachten ons alleen te oriënteren, maar we vonden meteen al een passende locatie!” 
“Wij vinden het prettig om de trouwlocatie eerst te bekijken om de sfeer te proeven. Het is een unieke kans om de locaties te zien zoals ze zijn tijdens een bruiloft. Dat geeft toch dat extraatje qua sfeer.” 
“Wij doen mee om de locatie aangekleed te zien en vanwege de efficiëntie, dat je meerdere locaties op één dag kan bezoeken.”

Officiele-trouwlocatie 


Kom elke dinsdagavond vrijblijvend naar onze open inloopavonden op
kasteel Ophemert van 20.00 - 21.00 uur

Ben je pas gevraagd of zijn jullie aan het oriënteren omtrent een locatie voor jullie trouwdag.
Kom dan naar onze open inloopavonden.
Elke dinsdagavond van 20.00 - 21.00 uur.
Een complete rondleiding door kasteel Ophemert.
De koffie staat klaar........

Kom trouwen op het leukste kasteel van de Provincie Gelderland
Bel gerust voor actuele informatie 0344 65 19 24 -  kasteelophemert@gmail.com


GRATIS LOVESHOOT OP KASTEEL OPHEMERT OP 
ZATERDAG 26 SEPTEMBER 2015 VAN 10.00 -12.00 UUR

Door onze samenwerkingen met top fotografen kunnen we bruidsparen op topTrouwlocatie www.kasteelophemert.nl een gratis Loveshoot aanbieden.

Het kost helemaal niets én je krijgt een digitale foto voor kado! Wat je hiervoor moet doen is simpel. Als je bij een deelnemende trouwlocatie geboekt hebt, krijg je van hen de uitnodiging voor de eerstvolgende mini-Loveshootdag, maak de reservering en je bent erbij.

Als je nog op zoek bent naar de bruidsfotograaf voor jullie trouwdag kan je na de Loveshoot al onze mogelijkheden bekijken. We doen dit met alle geïnteresseerde bruidsparen bij de trouwlocatie. Er liggen dan mooie voorbeelden ter inzage en het is geheel vrijblijvend.

DOOR DE ONDERSTAANDE CONDITIES KUNNEN WE DEZE LOVESHOOTS KOSTELOOS HOUDEN

 • Als bruidspaar trouw je bij een aangesloten partner
 • ​Bij regen wordt de datum van de gratis Loveshootverschoven
 • Elke stel krijgt 1 digitale foto gratis zonder watermerk, deze mag je zelf uitzoeken
 • De foto’s kunnen worden gebruikt ter promotie van het blog en op Social Media op Facebook)
 • De Loveshoot duurt ongeveer 10 tot 15 minuten, jullie krijgen een online gallery van 10 tot ongeveer 20 foto’s`
 • Nabestellen kan altijd tegen normale tarieven, ook de digitale foto’s.

Open Top Trouwlocatie route kasteel Ophemert

 • Inloopavonden

Ben je pas gevraagd of zijn jullie aan het oriënteren omtrent een locatie voor jullie trouwdag.
Kom dan naar onze open inloopavonden.
Elke dinsdagavond van 20.00 - 21.00 uur.
Een complete rondleiding door kasteel Ophemert.
De koffie staat klaar........


 • Ri4daagse

Van donderdag 13 augustus t/m zondag 16 augustus 2015
Schrijf snel in, want er zijn beperkt plaatsen voor deze unieke Struinevaring langs de Waal.
Overnachten in kasteel Ophemert na een prachtige wandeling en weer helemaal uitgerust 
de volgende dagen aan de volgende prachtige route beginnen.

http://www.ri4daagse.nl/contact/aanmelden-2015/


 

 • Interview in sKBL Nieuwsbrief 
 • www.skbl.nl/

Aan het woord is Alexandra van Dedem

Arthur en Alexandra van Dedem

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het woord is Alexandra van Dedem op kasteel Ophemert, waar zij met echtgenoot Arthur van Dedem en hun twee dochters Victorine en Frédérique woont en werkt. Onder begeleiding van een kikkerkoor, nieuwsgierige sierduiven en veel rozengeur vertelt zij haar verhaal.

Kasteel Ophemert is vermoedelijk van oorsprong 13de-eeuws, maar hierover is geen documentatie. Het kasteel werd in 1403 door de Hertogen van Gelre in leen gegeven aan het geslacht De Cock. Van 1552 tot 1844 was de heerlijkheid in bezit van het geslacht Van Haeften. Toen kwam het in bezit van Baron Mackay, nazaat van één der oudste Schotse clans, in het gaelic Mac Aoidh geheten. Wij hebben het kasteel nu in erfpacht.

Ophemert 2Het was de wens van Arthur om een buitenplaats te bewonen en te exploiteren. Ik ben daarin meegegaan. Zes jaar geleden deed zich deze kans op Ophemert voor. We hebben ons tien jaar de tijd gegeven om te zien hoe het loopt en zijn ‘from scratch’ begonnen.

De eerste jaren hebben we ons gericht op de restauratie en renovatie. Er moest veel worden opgeknapt en we wilden het naar onze wensen laten restaureren. Ik ben, als kunsthistoricus, geneigd om alles steeds mooier te willen maken en dan is het nooit goed genoeg. Toen ik b.v. de rozen op het voorplein drie keer had vervangen, omdat de kleur nog niet helemaal perfect was, heeft Arthur me gelukkig een halt toegeroepen. Nu zijn ze prachtig.

 

Eerst boden we alleen vergaderruimte te huur aan. Daar de vraag naar overnachtingsmogelijkheden daarbij erg groot was, is de Bed & Breakfast erbij gekomen. We zijn dan ook blij met de Silver Award van Zoover, waar we voor de derde keer een 9,4 scoren.

Inmiddels behoort trouwen op Ophemert ook tot de mogelijkheden.                                                                                                                                  We hebben een allround2015-06-12 16.03.32 formule gevonden, waarbij het verdienmodel van groot belang is. We werken enorm hard aan een gezonde exploitatie en streven naar 100% bezetting. Dit is nodig om de kosten voor onderhoud en restauratie te kunnen dragen. Een van onze doelstellingen is persoonlijke en optimale service te bieden aan onze gasten.
We zijn zeer gedreven om dit cultureel erfgoed in stand te houden.

De beginjaren zijn moeilijk geweest. Temeer daar Arthur tijdelijk werd uitgeschakeld door een ongeluk. Hij is tijdens snoei werkzaamheden uit een boom gevallen. Ik heb toen een knop omgezet en me helemaal moeten richten op commerciële activiteiten in en rond het kasteel. Omdat er niet direct voldoende inkomsten waren, kon er geen hulp worden ingehuurd en deed ik veel alleen. Hoewel het zwaar was, ben ik toch dankbaar, dat het zo gegaan is en had deze leerzame periode niet willen missen.

Door onze passie en tomeloze energie, hulp van vrienden in vergelijkbare situaties, begrip en hulp van de rentmeester van de familie Mackay én de goede samenwerking met onze cateraar zitten we nu in de lift.

Ophemert 3We zijn Vriend van sKBL geworden, omdat we dit initiatief willen ondersteunen en graag met ‘vrienden onder elkaar’ kennis willen delen. Een forum op de website van sKBL zou dat mogelijk maken.

We hebben er alle vertrouwen in, dat onze doelstellingen op deze goddelijke plek gerealiseerd worden en hopen dat vele anderen van Kasteel Ophemert kunnen en willen meegenieten.

2015-06-12 15.36.15

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo and film made by: JR TV Productions and OAT Studio


Betuwse Open Trouw avonden op kasteel Ophemert

1 x Per de maand op maandagavond opent kasteel Ophemert haar deuren voor de Betuwse Open Inloopavonden voor a.s. bruidsparen.                  Hebben jullie inspiratie nodig om jullie trouwdag tot een van de mooiste Sprookjes huwelijk op kasteel Ophemertuit jullie leven te maken? Kom naar onze open inloopavonden op Kasteel Ophemert maandag 12 november van 19.30 – 22.00 uur.

De Betuwe is bij uitstek een prachtige omgeving voor stellen om hun liefde te laten bezegelen. De Betuwe biedt met haar fruitboomgaarden, bossen, wateren, kastelen en wijngaarden voor ieder wat wils.

Ook op het gebied van trouwondernemers is er veel aanbod. De aanloop naar de grote dag is een leuke en spannende tijd, maar er moet ook aan veel zaken worden gedacht en er komt heel wat bij kijken. Om het voor aanstaande bruidsparen makkelijk en overzichtelijk te maken, zijn dit jaar diverse ervaren trouwondernemers bijeengekomen om in deze behoefte te voorzien en starten wij op maandagavond 12 november 2018 van 19.30 - 22.00 uur met de 9de open inloop avond.

Of het nu gaat om een ambtenaar, ceremoniemeester, fotograaf, videograaf, weddingplannervisagist, haarstylisttrouwautojuweliermuziek tijdens de ceremonie of feest of bloemist, Kasteel Ophemert biedt bijna alles om jullie huwelijksdag compleet en tot een groot of klein en intiem feest te maken.

Als je graag ondersteund wilt worden door een team van ondernemers, dat regelmatig met elkaar samenwerkt, kun je terecht op Kasteel Ophemert.

Graag stellen de deelnemende ondernemers zich aan jullie voor tijdens de inloopavond op maandag 12 november a.s. tussen 19.30 en 22.00 uur op Kasteel Ophemert, Dreef 2 te Ophemert.

Wees welkom!

Agenda 2018:

 1.   5.2.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 2.   5.3.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 3.   9.4.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 4.   7.5.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 5.   4.6.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 6.   3.9.2018         maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 7.   8.10.2018       maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 8. 12.11.2018      maandagavond van 19.30 – 22.00 uur
 9. 28.12.2018      maandagavond van 19.30 – 22.00 uur

 

Onze klanten zeggen

Andere diensten