Wandelroutes
Wandelroutes

De wandelroutes leiden je door prachtige natuurgebieden. In je eigen tempo ga je op pad. Houten hekjes zorgen ervoor dat je de route kunt volgen zonder kleerscheuren. Want struinroutes leiden over onverharde paden en stranden en door weilanden en wilgenbossen. Onderweg snuif je de geuren op van aromatische kruiden en bloemen. 

De Waal van dichtbij 

Elke struinroute is een rondwandeling. Veerpontjes brengen op verschillende punten langs de rivier de wandelaars naar de overkant van de Waal. Worden de 5 wandelroutes aan elkaar geknoopt, dan kan de fanatieke wandelaar maar liefst 150 kilometer struinen. De bewegwijzerde routes voeren van Slot Loevestein in Poederoijen tot aan Slijk-Ewijk. Houten paaltjes met robuuste borden wijzen de weg.

StruinroutesStruinen langs de Waal
Struinen betekent eindeloos genieten van ongerepte flora en fauna. De struinroutes zijn bewegwijzerde wandelingen langs de rivier de Waal. Met de wandelschoenen aan, broodtrommel in de rugzak en de verrekijker in de aanslag doorkruis je de uiterwaarden. De natuurliefhebber geniet van de omgeving en de rust; de wandelaar van een sportieve uitdaging.  Beleef de rivier…..Nergens kan het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren worden als in het Rivierengebied. Wie het rivierenlandschap op een andere manier wil ontdekken en de moderne wegen grotendeels achter zich wil laten, zal beslist genieten van de struinroutes. Voor de doorgewinterde struiners vormt de route van het Pannerdensch Kanaal tot Slot Loevestein en vice versa een formidabele uitdaging. Is dat een beetje teveel van het goede dan is het ook mogelijk voor de volgende kortere struinroutes, variërend van 20 tot 42 km.

·        Tiel/Wamel-Druten/Dodewaard
·        Tiel/Wamel-Heerewaarden/Varik
·        Varik/Heerenwaarden-Zaltbommel/Waardenburg
·        Waardenburg/Vuren-Fort Loevestein/Zaltbommel
·        Maurik/Rijswijk/Eiland van Maurik (4 of 20km)
·        Druten/Beuningen-Slijk Ewijk/Dodewaard

De Ri4daagse

Van donderdag 18 augustus t/m 21 zondag  augustus 2016.
Schrijf snel in, want er zijn beperkt plaatsen voor deze unieke Struinevaring langs de Waal.
Overnachten in kasteel Ophemert na een prachtige wandeling en weer helemaal uitgerust 
de volgende dagen aan de volgende prachtige route beginnen.

http://www.ri4daagse.nl/contact/aanmelden-2016/
Struinen in de zomermaanden 

Van april tot en met oktober kun je struinen langs de Waal. Hiervoor zijn 5 wandelroutes gemaakt. Staat het water te hoog om door de uiterwaarden te trekken, dan kun je kiezen voor een alternatieve route. Meestal gaat deze over de dijk. In de wintermaanden staan de uiterwaarden lange tijd onder water en varen de meeste pontjes niet.

Tips
·        Trek stevige schoenen aan
·        Neem een verrekijker mee
·        Check de vaartijden vd pontjes voordat
         je op pad gaat
·        Neem voldoende water en voedsel mee
·        Boek een wandelarrangement langs de Waal

Nog even dit:
·        Honden zijn niet welkom
·        Blijf op afstand van de dieren
·        Voer en aai de dieren niet

Het rivierlandschap met zijn uiterwaarden en dijkjes
is voor wandelaars en fietsers ideaal terrein. Kies uit tal van bewegwijzerde routes die u op de mooiste plekjes brengen. Een combinatie met een vaartocht is ook een absolute aanrader. Er zijn maar liefst zes nieuwe struinroutes langs de Waal en de Maas. De bewegwijzerde struinommetjes zijn tussen de 4 en 10 kilometer, waar men kan klauteren tussen bosschages en luieren op strandjes. Voor de struinliefhebber is er een gratis struinapp Wildernis langs de Waal en een struinbrochure. De laatste is ook af te halen bij de plaatselijke VVV's en aantal ondernemers aan de route of gebied.

Zes nieuwe boerenpaden in het land van Maas en Waal voeren pal langs boerderijen, boomgaarden, over akkers en weiden. Kijk op boerenwandelpad voor de vele mogelijkheden langs de Gelderse rivieren: Waal, Rijn, Maas, IJssel, Linge en het Pannerdensch Kanaal.

 

Onze klanten zeggen

Andere diensten